Facebook

U19 finjusterer sigtekornet inden slutspurt

KristianVNielsen2015.jpg
20-10-2015
Af Thomas Jansen
 
Jammerbugt FC U19 er nu 10 kampe inde i sæsonen og har haft et lille pusterum inden slutspurten skal sættes ind. Vi har benyttet muligheden mellem kampene til at gøre en foreløbig status.
 
Der har været op og nedture for de blå talenter dette efterår og U19 rundede september måned af med en af de kampe, der kunne være blevet en optur, men endte med nedtur efter en ellers fremragende kamp. Det var på hjemmebane mod Hjørring, hvor det endte med et 1-2 nederlag.
 
- Det er en af de bedste U19 kampe vi har deltaget i denne sæson. Der var højt tempo hele kampen igennem, og masser af målchancer til begge hold. Et rigtigt lokalopgør, hvor der blev gået til stålet, forklarer U19 træner Kristian Vestergaard Nielsen, som ærgrer sig over den gode præstation ikke gav point.
 
- Kampen kunne have endt 6-6, og vi kunne også have vundet kampen, men desværre tippede den ikke over til vores fordel. Vi taber 1-2  i en meget tæt og lige kamp, forklarer U19 træneren om en kamp, hvor blandt andre keeper Kasper Holm stod en pragtkamp med mange fine redninger.
 
Lige netop tætte kampe har kendetegnet U19 mandskabets efterår. Der er i alt blevet skrabet 12 point sammen i de første 10 kampe, men med undtagelse af en enkelt dukkert mod AaB, kunne der være hentet flere point undervejs. De to seneste kampe, mod henholdsvis Skive og LKB/Gistrup er begge endt uafgjort i hvad det også var tætte opgør.
 
- Mod Skive var det igen en tæt kamp, hvor det bare ikke tipper til vores fordel. Vi har tre friløbere, hvor vi ikke scorer, og et skud på stolpen. I sidste minut har vi et rigtig godt hovedstød som Skive's keeper på en eller anden fantastisk måde får vippet over mål til hjørne. Holdet viser dog høj moral og bliver ved til sidste fløjt, men igen bliver vi ikke belønnet efter fortjeneste, forklarer Kristian Vestergaard Nielsen om kampen der endte 1-1 og fortsætter;
 
- Nu gentager jeg mig selv, men mod Gistrup var det igen en meget tæt kamp. I hvert fald den første time, hvor ingen af holdene formår at få overtaget. Dog har vi en friløber sidst i 1. halvleg, som vi desværre brænder på det skammeligste. Gistrup er rækkens suverænt mest fysisk stærke hold, men trods denne fordel, formår vi at trykke dem de sidste 20-25 min af kampen. Chancerne kommer også i denne gode slutspurt, men desværre fører det ikke til scoringer. I denne periode er vi alene igennem med keeperen to gange uden at score, mens vi har chancer på kanten af feltet hvor vi tager et træk i stedet for at sparke på mål, forklarer U19 træneren ærgerligt, og dermed måtte U19 igen forlade banen uden fuldt udbytte.
 
Efter denne 0-0 kamp har der været 14 dage til at reflektere og rette sigtekornene til, og Kristian Vestergaard Nielsen håber det giver mere træfsikkerhed i de resterende fire kampe af sæsonen. 
 
- Hele holdet viser gang på gang høj moral og vi bliver ved med at køre på. Det må snart tippe over til vores fordel. Begynder vi bare at score på 50% af chancerne, ja så vil træneren blive glad, smiler Kristian og runder af;
 
- Vi har nu fire kampe tilbage. For at opnå vores målsætning om at komme i 2. division, skal vi til at vinde fodboldkampe. Det må snart komme, og det er lige det sidste der mangler. Spillet, humøret og indstillingen er der.
 
Næste opgave og chance for at sparke nogle flere mål i kassen og point på kontoen er ude lørdag d. 24. oktober kl. 15.00 i Frederikshavn.