Facebook

U19 talenter holder højt niveau

U1920JIF20.jpg
22-09-2017

Af Thomas Jansen

Det er ikke kun på divisionsholdet at tingene ser godt ud dette efterår. Også i Jammerbugt FC’s talentafdeling er udviklingen positiv.

Det gælder blandt andet hos klubbens U19 hold, som her halvejs i sæsonen ligger godt placeret som nummer to i tabellen med fem sejre og blot en uafgjort samt et enkelt nederlag.

De gode præstationer er i følge Jammerbugt FC U19 træner, Tommy Pedersen, ikke mindst bygget på godt sammenhold, arbejdsomhed og så naturligvis nogle talentfulde unge mennesker.

Denne sæson er årgangene 1999 og 2000 slået sammen og dette har fungeret over alt forventning.

- Vi oplever et super godt sammenhold på kryds og tværs. Det gælder både på og udenfor banen, hvor drengene virkelig kommer godt ud af med hinanden og ikke mindst arbejder for hinanden i kampene. Det sammenhold har helt sikkert bidraget til de gode resultater, fremhæver Tommy Pedersen.

Blandt de mange sejre er nogle ret store af slagsen, men selvom ciftrene undervejs har heddet både 5-1 og 6-2, så har der langt hen ad vejen været tale om nogle tætte opgør, som først er blevet afgjort til sidst i kampene. Netop derfor peger Tommy Pedersen også på et godt og flittigt træningsmiljø, som en af hovedårsagerne bag et positivt efterår.

- Vores gode form har været en afgørende faktor i kampene. Det er nogle store gutter vores årgange har mødt. Men jeg synes ganske enkelt, at vi har slået dem på konditionen og derfor er mange kampe også blevet afgjort forholdsvis sent, forklarer U19 træneren og supplerer;

- Nu må vi så se, her hvor vi træder ind i anden halvdel af sæsonen om vi bliver udfordret på den front. Nu er vi længere henne og nogle hold har måske spillet sig i bedre form, ligesom vi også bliver udfordret på fysikken. Men vi føler os nu godt rustet og vil fortsætte det hårde arbejde.

En del af den faste træning foregår med den såkaldte ung-seniortrup og dette set up har vist sig succesfuldt.

- At vi træner sammen på denne måde har helt sikkert givet noget begge veje. Men ikke mindst har det givet U19 noget ekstra i forhold til at møde mere fysisk i den daglige træning. Det er med til at udvikle spillerne, fortæller Tommy Pedersen, som ser lyst på fremtiden – både på den korte og den lange bane.

- Målet for efteråret er helt klart top fire. Vi vil naturligvis gerne slutte så højt som muligt, men det er top fire, som giver adgang til U19 2. Division i foråret, og det er det, vi går efter. Det er vigtigt for at holde niveauet og for vores udvikling, at vi kommer med der, understreger Tommy Pedersen, der uanset hvad forudser flere af de nuværende U19 spillere om nogle år vil kunne begå sig på klubbens 2. Divisionshold.

- Vi har allerede syv spillere, som har trænet med divisionstruppen og de gjorde fine indtryk. Jeg er slet ikke i tvivl om, at der er divisionsspillere på vej i denne trup. Spørgsmålet er nærmere hvor mange. Jeg synes i hvert fald, at det alt i alt ser meget positivt ud. Men skal det lykkes, skal vi naturligvis fortsætte det gode arbejde, og det har vi bestemt også tænkt os at gøre, forsikrer U19 træneren, der sender sine unge talenter i kamp igen lørdag d. 23. september på hjemmebane mod MorsØ FC kl. 11.00, hvor anden halvdel af sæsonen fløjtes i gang.