Facebook

U19 træner har stor tro på sine spillere

Bo_Zinck.jpg
18-02-2011

Af Thomas Jansen

Blokhus FC U19 gik på en velfortjent vinterpause efter en flot sæson i 2010. De unge spillere er nu tilbage på træningsbanerne og i fuld gang med at forberede sig til endnu en forhåbentlig flot sæson.

U19 træner Bo Zinck, der i vinterpausen har fået selskab af en ny assistenttræner, glæder sig da også til at foråret for alvor er over os.

- Vi er jo rykket op i den bedste række vi har mulighed for at spille i. Vi har også fået ny assistenttræner i Kristian Nielsen fra BI. Kristian er en meget erfaren herre, der har været træner i mange år og han har allerede sat sine fodaftryk på projektet, fortæller Bo Zinck idet han fremhæver oprykningen og ankomsten af Kristian Nielsen, som de to væsentligste ændringer fra sidste år.

Spillertrup med stort potentiale 
Bo Zinck råder forud for sæsonstarten over en trup bestående af 24-25 mand, som han anser som en yderst spændende flok af unge talentfulde spillere.

- Truppen ser meget solid ud selvom vi i Søren Vangsted og Kasper Knudsen har mistet to af holdets bærende spillere til skader. Men andre har løftet sig og et par nye dygtige spillere er kommet til. Det bliver en trup, der både kommer til at præge Serie 2 og U 19 M1, vurderer Bo Zinck og forklarer at sæsonforberedelserne med hård og intensiv træning allerede begynder at virke efter hensigten.

Der er således ros til de unge mennesker fra deres træner når snakken falder på netop sæsonforberedelserne.

- De har indtil videre været helt fantastiske. Vi har trænet suverænt godt både på banen og i styrkerummet. Især vores styrke- og boksetræning med masser af løb begynder at gøre vi kan træne længere, hårdere, bedre og mere kvalificeret.

Træningskampe på højt niveau
Den hårde fysiske træning bliver suppleret med en række træningskampe mod meget kvalificeret modstandere.

- Vi har indtil videre spillet to kampe. Den ene mod Viborgs liga, som vi tabte 4-3 efter at føre 3-0 med tyve minutter tilbage. Vi skifter otte mand, der skulle til jysk mesterskab med Jetsmark, Birkelse og Serritslev og derudover spillede vi med fire juniorspillere, så det var en flot kamp trods nederlaget. I den anden kamp mødte vi Thisted FC division, som vi spiller 3-3 mod i en fin kamp, hvor vi igen har flere juniorspillere og nye prøvespillere med, fortæller U19 træneren.

Træningsturnering venter forude
Der er mange flere træningskampe i sigte. Den 4.-6. marts afholdes nemlig en træningsturnering, hvor Næsby, Middelfart og Djursland deltager sammen med Blokhus.

- Vi har nu vores træningsturnering på plads og den ser vi helt vildt meget frem til. Det bliver en rigtig stor udfordring rent fysisk og kampmæssigt. Det er andet år denne turnering kører under U19 regi og det er mig bekendt den eneste i landet.

Ser frem til foråret
Varmere vejr og grønnere græs venter forude, og det bringer glæde frem hos Bo Zinck, som ikke er det mindste i tvivl om svaret på spørgsmålet om målsætningen for den kommende sæson.

- Det er ikke så svært. Målsætningen er at udvikle 2-3 spillere til 2. divisionstruppen. Derudover er det at vinde U21 A samt at vinde U19 M1. Endelig er målsætningen også, at vores miljø bliver bedre rent spillemæssigt, socialt og fysisk, slår Bo Zinck fast inden han slutter af med forårsfornemmelser i tankerne.

- Fodbold foråret er langt og krævende, men også rart, fordi vi får gode baner og forhåbentligt rigtigt godt vejr.