Facebook

Udvikling i centrum

Rasmus_Oestenkaer_og_Marc_Pedersen.jpg
08-08-2011

Af Thomas Jansen

Marc Pedersen og Rasmus Østenkær, som begge har startet sine sæsonforberedelser i Blokhus FC har nu, ganske som ventet, underskrevet aftaler med klubben.

Den 19-årige back Marc Pedersen kommer til fra AaB’s talentafdeling, mens den 26-årige midtbanemand Rasmus Østenkær vender hjem efter seks år med divisionsfodbold i Aarhus Fremad. Trods de to forskellige udgangspunkter, er udvikling en af fællesnævnerne for de to nye Blokhus FC spillere. En fællesnævner, som passer ind i Blokhus FC, hvor netop udvikling er i centrum – ikke mindst i den kommende sæson.

Med oprykningen til 1. division hedder det ultimative mål at sikre sig endnu en sæson i landets næstbedste fodboldrække, men lige så vigtigt, så handler den kommende sæson for Blokhus FC om udvikling. Udvikling af den enkelte spiller såvel som af et ungt talentfuldt fodboldhold og endelig som klub i det hele taget. De to nye mand tager med glæde del i denne udvikling.

- Personligt er mit mål, at udvikle mig som fodboldspiller, og her er Blokhus FC en rigtig god klub. Her vises unge spillere tillid og får chancen for spilletid, hvilket giver gode udviklingsmuligheder, forklarer Marc, som netop havde disse udviklingsmuligheder højt prioriteret i sine overvejelser ved klubvalget.

Hjemvendte Rasmus Østenkær ser også udviklingsmuligheder. Det gør han i form af en ny rolle som en af de mere erfarne spillere i truppen trods sine kun 26 år.

- Sidst jeg var i klubben var jeg ung og meget grøn. Men nu er jeg kommet tilbage til en helt ny rolle. Jeg træder ind på et meget ungt hold og er nu blandt en af de mere rutinerede spillere på holdet. Jeg kan stadig udvikle mig og glæder mig til igen at skulle spille 1. division, som byder på et højere tempo og en højere intensitet samt nogle bedre rammer, fortæller Rasmus Østenkær, som har erfaring fra 1. division fra sit ophold i Aarhus Fremad.

Begge er faldet godt til
Det er velkendte rammer Rasmus Østenkær nu har været i de seneste to uger og han føler sig da også godt tilrette i Blokhus FC.

- Det er skønt at være tilbage. Jeg er kommet tilbage til et sammentømret hold, som har det godt socialt og det mærker man med det samme. Derudover er det også dejligt at være tilbage i Nordjylland og selvfølgelig at skulle spille sammen med min lillebror Jeppe, lyder det fra Østenkær senior, som skal ind og styre begivenhederne fra sin midtbaneposition.

Også Marc Pedersen, som nu har været i truppen i en uges tid, er glad for sit valg af klub.

- Mit første indtryk af klubben er rigtig godt. I Blokhus FC er der opbygget et godt fundament gennem de seneste par år og det glæder jeg mig meget til at være med til at bygge videre på. Samtidig er det nogle gode fyre på vores hold, hvor der også er enkelte kendte ansigter fra min tid i AaB. Heriblandt vores træner Søren Kusk, som jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde sammen med, lyder det fra den nye Blokhus FC spiller, der kan dække begge back pladser.

Målsætningen er klar
Når det handler om målsætningen for Blokhus FC’s første sæson i 1. division, er de to nye Blokhus FC spillere endnu en gang enige.

- Jeg håber vi kan sikre os, at vi også spiller i 1. division næste sæson. Det må være vores primære mål og skal vi indfri det, kræver det at vi præsterer i hver kamp, lyder vurderingen fra Marc Pedersen og Rasmus Østenkær bakker den vurdering op.

- Vi skal først og fremmest kæmpe for overlevelse, og det kræver vi får tingene til at fungere. Sker det skal vi nok klare os, og så kan vi måske også drille nogle af de store undervejs.

Rasmus Østenkær har lavet en 2-årig aftale med Blokhus FC, mens Marc Pedersens aftale lyder på et år.