Facebook

Ugens Profil: Jonas Westmark

Jonas Westmark.jpg
08-10-2010

Af Andreas Damgaard

I denne uge er valget til ugens profil faldet på Jonas Westmark. Jonas kom inden denne sæson fra Randers til Blokhus. Siden hans skifte har Jonas startet inde i alle kampene i denne sæson, og har været en vigtig faktor for defensiven hos BFC. Læs bl.a. i interviewet om han indrømmer, om han i tidens løb har fået gult kort for brok.

Hvilken kamp venter der Blokhus FC lørdag hjemme mod FC Svendborg?

Der venter en utrolig vigtig kamp, vi skulle gerne have 3 point igen efter 2 uafgjorte i streg. Men jeg regner med, at vi tager de 3 point mod et godt og rutineret Svendborg hold.

Hvordan har træningsugen været? Og hvilke ting er der arbejdet ekstra med i løbet af ugen?

Nu var jeg syg i mandags, men ellers er der igen arbejdet med vores opspil.  Der har også været fokus på vores genpres og hele tiden komme højt op med holdet. Det har nok været fokus nummer 1 i denne uge, med at komme højt op og stå på banen igen.

Er der noget specielt som man skal være opmærksom på mod Svendborg?

Ja specielt deres dødbolde, det må også være deres kardinal punkt i kamp mod os. De vil i hvert fald satse meget på deres dødbolde, og de er rutineret, men vi skal ud og sætte os på kampen og spille friskt til.

Hvordan er styrkeforholdet mellem klubberne og giv endelig et bud på resultatet?

Det er to hold, som i mange år har været i divisionen. Jeg tror, vi vinder 2-0 eller 3-1. Jeg tror, det bliver udslags givende, at vi har det hold, som vi har. Vi har en stor tro på tingene lige nu og er stadig ubesejret og det har vi i sinde, at være efter weekendens kamp.

Efter denne korte optakt til lørdagens kamp, vil vi nu lære ugens profil lidt bedre at kende og Jonas fik følgende spørgsmål og vi fik følgende svar:

Jonas, du kom til klubben inden denne sæson, og har nu spillet over 10 kampe for klubben. Har klubben levet op til dine forventninger?

Ja helt sikkert, det har været super, et fint træningsmiljø, gode forhold, rigtig gode holdkammerater, i det hele taget et godt hold. En klub hvor der er godt styr på tingene, så det har været et godt skifte.

Er du overrasket over, at holdet ligger der, hvor det gør, og stadig er ubesejret efter 9 kampe?

Jeg er ikke overrasket over, at holdet ligger der, hvor vi gør. Det var helt klar min ambition med mit skifte, at vi skulle ligge med helt oppe og allerhelst nummer 1, når sæsonen slutter. At vi er ubesejret efter 9 kampe er måske en lille smule overraskende, men er ikke overrasket over placeringen lige nu.

Du er også en del af de fire Randers spillere, som befinder sig i truppen nu, hvordan kan det være at truppen lige netop har 4 spillere hvis sidste klub er Randers FC?

Jeg tror selvfølgelig det er lidt tilfældigt. Men der var nok bygget en af Danmarks bedste U-trupper op i Randers, så jeg kan godt forstå, at Blokhus kigger den vej, når de kigger på nye spillere.

Når der ikke er fodbold på programmet, hvad får du så tiden til at gå med?

Fodbold har jo altid fyldt meget, men jeg går i skole ved siden af og læser finansøkonom i Ålborg. Ellers går tiden med venner og familie.

Hvordan har du det med dommerne i kampene, er I altid godt venner?

Nej vi er ikke altid gode venner, men jeg vil sige, at jeg er blevet bedre til det. Jeg er nok sådan en lille ekstra dommer, når vi spiller kampe. En form for hjælpedommer kan man godt kalde mig, men det er blevet bedre med tiden.

Har du nogensinde fået gul kort for brok?

Det er sket, det kan jeg nok ikke løbe fra. Jeg lever mig ind i tingene, så det er sket et par gange. Dog skal det siges at jeg sjældent for kort normalt.

Og til sidst vil jeg høre, hvordan vil du beskrive dit samarbejde i midterforsvaret med din makker Andreas Damgaard og de lidt for mange mål er gået ind?

Det har været ubeklageligt. Det er selvfølgelig hele holdet, man skal kigge på, når man forsvarer, ligesom det er, når man angriber. Men samarbejdet har været super og det bliver bedre og bedre, jo flere kampe vi spiller sammen. Det går en stor fremtid i møde.

Vi siger tak til Jonas, som stillede op til denne ”uges profil”, vi er tilbage igen næste fredag med endnu en omgang ”ugens profil”, men først lige:

Jonas’ fem favoritter:
Klub
: F.C. Barcelona 
Spiller: Xavi  
Film: Blood Diamond
Musik: De store klassikere, og så jeg kan jeg godt lide italiensk
Livret: Mørbradbøf