Facebook

Underdog’en vil bide fra sig

017_kopi.JPG
02-09-2016

Af Thomas Jansen

Mens sæsonpremieren bød på et helt nyt lokalopgør, mod nyoprykkede Vejgaard, så byder den kommende weekend på et mere velkendt, men mindst ligeså spændende, et af slagsen.

Her gælder det nemlig Thisted FC på Sparekassen Vendsyssel Arena. Der kan graves mange minder frem fra dette græstæppe, både de gode og mindre gode, men fælles for dem alle er, at disse lokalopgør altid har budt på intense og spændende kampe.

Nu er det en ny sæson og en ny kamp, men forventningen er den samme. Samtidig er der grund til at snøre støvlerne ekstra stramt. Der skal nemlig arbejdes hårdt. I hvert fald ligner Thisted FC et hold i udbrud. Sidste sæson spillede de med om oprykningspladserne til 1. division, og at dømme ud fra sæsonens første fire kampe, så har Thisted mandskabet tænkt sig, at gøre det samme i denne sæson.

Rækkens førerhold er nemlig noteret for fire sejre ud af fire mulige og målscoren på +9 afslører, at det ikke har været med hiv og sving, at sejrene er spillet i hus. Form, statistik og alt hvad dertil hører, betyder dog mindre lørdag, når fløjten lyder. Her er det helt andre ting, som kommer i spil.

- Vi er klar underdog, erkender Jammerbugt FC cheftræner, Martin Pedersen, indledningsvist, inden han hurtigt slår fast, at det på ingen måde er lig med at give op på forhånd.

- Men en ting er helt sikkert. Vi tager til Thisted for at få point med hjem i bagagen. Vi har tænkt os, at give os fuldt ud, understreger Martin P.

At der er spænding og ikke mindst vilje bag ordene, er ikke til at tage fejl af. Men samtidig dæmpes intensitetsniveauet af sund fornuft og ikke mindst af erfaringen fra tidligere møder.

- I sådanne kampe er der ekstra tænding på, men som i alle andre kampe, går vi på banen for at give den alt, hvad vi kan. Vi har ikke lavet hele konceptet om, fordi modstanderen hedder Thisted FC på udebane. Vi griber kampen an som alle andre, og tager os selvfølgelig de forbehold, vi mener giver os det bedste udgangspunkt for at få et godt resultat. 

- Når det så er sagt, så må jeg også sige, at Thisted FC er et rigtig godt hold og et meget dygtigt trænerteam. Vi kender jo hinanden godt. Thisted har en utrolig stærk base, et højt niveau og en skarp offensiv, beskriver Martin Pedersen og lørdagens modstander, inden han kigger indad i egen lejr.

- Jeg synes også vi har noget at skyde med og jeg tror på en god kamp, hvor vi skal forsøge at afgøre det på de ting, vi er gode til. Vi glæder os til en spændende kamp, runder cheftræneren af kort før det går løs mellem de nordjyske divisionsrivaler.

Thisted FC mod Jammerbugt FC spilles lørdag d. 3. september kl. 15.00 på Sparekassen Thy Arena – vi ses på stadion!