Facebook

Uventet 0-1 nederlag hjemme mod FC Svendborg

BFC - Svendborg.jpg
22-05-2010

(Foto: Jetsmark Stadion blev benyttet for første gang i 2010)

 

Blokhus FC   -   FC Svendborg   0-1  (0-0)

0-1 Jesper Rasmussen  85. min

 

Blokhus FC´s startopstilling:

Målmand: René Bech

Forsvar: Malthe Guldager, Andreas Damgaard, Kasper Stiller, Lars Mynderup

Midtbane: Jeppe Østenkær, Simon Rosenqvist, Peter Tranberg, Christian Overby

Angreb: Olcay Senoglu, Nickolaj Thomsen

 

På bænken: Niels York (keeper), Daniel Seehausen, Rasmus Christiansen, Søren Reese, Micky Malling Jensen, Muhammed Akinci.

 

Af Torben Pedersen

Både selvtilliden og pointhøsten led et knæk lørdag eftermiddag omkring kl.17.00, da Blokhus FC kunne konstaterer ét hjemmenederlag til FC Svendborg.

Kampens betydning for de to mandskaber var vidt forskellige, for de fynske gæster kan ikke rigtig nå nogen ting i tabellen, mens Blokhus FC tilgengæld kæmper med i toppen om play-off. Og med gårsdagens resultat i Hobro i baghovederne, kunne man ikke forestille sig andet end at spillerne ville være topmotiverede.

Men om det var den pludselig forårssols ekstreme varme der satte sig i spillerne i dag, skal ikke kunne siges. Men ihvertfald manglede viljen til sejr i store perioder af kampen, hvor man følte der var længere og længere mellem snapsene. Spillerne kunne for første gang i 2010 tage opvisningsbanen i brug, selvom den ikke er i nærheden af fordomsstyrke for tiden. Men det berettede Cheftræner Henning Pedersen også noget så korrekt i hans kampoplæg, at banen ikke skulle have skylden hvis noget gik galt mod Svendborg.

Og det gjorde det jo. Gæsterne vandt som bekendt 1-0, og spillede fuldstændig som man på forhånd havde forudsagt. Fynboernes klare styrke ligger i luftrummet, hvor deres mange ekstremt store spillere kommer til gavn. Blandt dem i dag, målscorer Jesper Rasmussen, der også via panden headede sejren i land på Jetsmark Stadion. Konstant kunne gæsterne skabe uro i feltet på deres dødbolde, selvom det ikke var det afgørende i dag. Men det var trods alt på hovedstød gæsternes mål kom.

Blokhus FC havde i fraværet af Bobo Niambele og Alex Ndugga rokeret rundt flere steder på holdet, og det gav ikke mindst Christian Overby chancen på hans "normale" position som venstre kant. Lars Mynderup dækkede istedet forsvarets venstre side. Og forsvaret stod igen i dag solidt, og satsede ikke meget på nogle ting, men spillede konsekvent bagude, iøvrigt med rigtig god hjælp af René Bech der havde tjansen mellem stængerne istedet for en skadet Brian Ulstrup. Den unge keeper havde især to store redninger at kigge tilbage på, og leverede alt i alt en glimrende indsats, og var uden chance på Svendborgs mål.

Med nederlaget har Blokhus FC nu smidt 5 point i to spillerunder og sat sig selv under mere pres, end hvad man lige går og ønsker. Aarhus Fremad fik via uafgjort hentet ét point på os, mens Hobro som bekendt tabte fredag aften ligeledes på eget græs til Randers med 3-1. Dermed ligger Blokhus FC, Hobro IK og Aarhus Fremad nu alle med kun 1 points forskel i toppen, og afslutningen på 2. division Vest kan kun blive nervepirrende til slut.

Fight og vilje manglede som hovedingredienser i dag, og det kostede dyrt mod et Svendborg mandskab der kendte besøgelsestiden på Jetsmark Stadion. Blokhus FC er dermed nærmest pisket til at præsterer når holdet onsdag aften gæster lokalrivalerne fra FC Hjørring, der denne lørdag iøvrigt sikrede sig oprykningen til 1. division - Herfra skal lyde et stort tillykke med det.

Kasper Stiller måtte udgå med ankelproblemer idag, da han pådrog sig et vrid i kampens hede. Han vil om nogen gerne spille mod netop FC Hjørring som er hans tidligere klub, og håber derfor på det bedste, påtrods af at han måtte humpe ud fra omklædningen efter dagens kamp.

Spillerne har nu få dage til at komme sig, og være 100 % klar og fokuserede når det onsdag kl.19.00 gælder en svær kamp på Hjørring Stadion.