Facebook

Vandkamp endte uafgjort

IMG_5314.jpg
07-09-2015

Af Thomas Jansen

Der var masser af vand, men der manglede to point og de sidste ti procent, da Jammerbugt FC lørdag eftermiddag spillede uafgjort 1-1 hjemme mod Odder IGF.

Forud for kampen havde de blåblusede intentioner om at rette op på udebanenederlaget til Thisted FC med endnu en hjemmesejr på Sparekassen Vendsyssel Arena. Det handlede dog først og fremmest om at holde sig ovenvande på en noget medtaget bane, der havde svært ved at opsuge vandmasserne i den kraftige regn.

Jammerbugt FC kom fornuftigt fra start og i en jævnbyrdig 1. halvleg, burde hjemmeholdet have bragt sig foran, da Nickolaj Jonstrup fik en friløber og helt alene mod mål i ro og mag kunne afslutte. Men måske var der for meget betænkningstid, for bolden blev sendt lige på Odder keeperen midt i målet af Jammerbugt angriberen. Nickolaj skulle dog få revanche senere.

Inden da, gik det imidlertid galt for Jammerbugt FC. I stedet for selv at tage føring, så gik det lige modsat. Odder slog kontra. Jammerbugt bakkede. 0-1. En solotur fra egen bane blev afsluttet fra kanten af feltet og så blafrede netmaskerne i Jammerbugt FC målet. Det var ikke helt efter planen og Jammerbugt FC havde dermed noget og snakke om i pausen.

Det blev der gjort, og det hjalp også. I hvert fald blev det bedre. Jammerbugt FC kom frem til mere og efter syv minutter af 2. halvleg lykkedes det. Martin Pedersen sendte bolden ud til Michael Nielsen, som satte et par Odder folk af, inden han serverede bolden for fødderne af Nickolaj Jonstrup, som denne gang ikke tøvede. Den rutinerede angriber sled sig fri og satte udligningen i mål. Et vigtigt et af slagsen og på endnu et oplæg af Michael Nielsen, som allerede har befundet sig i netop denne rolle flere gange denne sæson.

Jammerbugt FC dominerede kampen mere efter pausen, men fik ikke sat et afgørende pres ind. Ind imellem viste gæsterne tænder med nogle farlige kontraer, men trods et par sene store chancer til Jammerbugt FC’s Nickolaj Jonstrup og Victor Rafael i kampens sidste minutter, så blev det ikke til mere end det ene mål og det ene point til hver af de to hold.

I det våde vejr var det  altså lige ved og næsten. De sidste 10 procent manglede og således blev det ikke til tredje hjemmesejr på stribe. Fort Jammerbugt er dog intakt, idet der endnu ikke er lidt nederlag hjemme. Trods dette var Jammerbugt FC lejren ikke helt tilfreds med præstation og pointhøst efter vandkampen.

- Vi har chancer til mere, men om vi også har spil til mere, kan diskuteres, opsummerede Jammerbugt FC cheftræner Frode Langagergaard umiddelbart efter kampen. En kamp, hvor han også måtte holde været ind imellem når gæsterne fra Odder slog kontra.

- De får nogle omstillinger imod os, hvor det bliver farligt. De scorer på en af dem, hvor vi ser skidt ud, men ellers formår vi at afværge. Vi spiller dog ikke op til vores bedste, men mangler lige de sidste 10 % og der ender med at det hele bliver lidt på det jævne, evaluerer Frode, der trods de tunge og mørke regnskyer så lys i 2. halvleg.

- Vi kommer frem til mere efter pausen og gør det generelt bedre. Alligevel mangler vi i dag det afgørende pres. Det er ærgerligt det ikke bliver til mere, for jeg mener det var en kamp vi skulle have vundet. Men vi får et point og er stadig med i kampen om top 4, runder cheftræneren af.

Jammerbugt FC har nu syv point efter sæsonens fem første runder og forude venter to svære udebanekampe mod henholdsvis Middelfart og Brabrand. Her skal præstationerne væk fra de trygge rammer på Sparekassen Vendsyssel Arena forbedres og point skal gerne hentes hjem hvis top 4 placeringen ikke skal flyde for langt væk fra den blå bølge.

Jammerbugt FC – Odder IGF: 1-1 (0-1)
34’ 0-1 Martin Thomsen, Odder IGF
52’ 1-1 Nickolaj Jonstrup, Jammerbugt FC