Facebook

Velfortjent sejr i Thisted

7113ea7e6fab37d0588124e7bdf796f5[1].jpg
08-05-2013

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC leverede onsdag aften en flot præstation, da det i overbevisende stil blev til en 3-1 sejr i Thisted.

Der var på forhånd lagt op til høj intensitet og spænding i en kamp mellem to hold som elsker at slå hinanden, og intensitet og spænding var lige nøjagtigt hvad publikum fik fra første fløjt. De første ti minutter angreb de to hold således på skift og spillet bølgede i højt tempo fra ende til ende. Trods to tændte mandskaber blev det ikke til de helt åbne scoringschancer før det 23. minut, hvor Jammerbugt FC’s Casper Nordström steg til vejrs efter et veldrejet hjørnespark fra Mike Nørgaard, og den tidligere Thisted spiller sendte for fuld kraft et velplaceret hovedstød i nettet til en 1-0 føring til Jammerbugt FC.

Kampen fortsatte for fuld kraft og omkring den halve time fik intensiteten lige en tand mere en godt var, da Thisted FC’s Kingsley Mojo for fuld kraft nedlagde Nickolaj Thomsen bagfra i en ellers ufarlig situation ude ved det ene hjørneflag. Forseelsen gav dog kun et gult kort, men det blev dog snart vekslet til rødt, da samme spiller fem minutter senere på ny nedlagde Nickolaj Thomsen. Denne gang midt på Jammerbugt FC’s banehalvdel, hvor en lovende kontra blev bremset. Dermed andet gule kort til Kingsley Mojo som for anden kamp i træk mod Jammerbugt FC måtte gå fra banen længe før slutfløjtet.

En mand i overtal lykkes det inden pausen at udbygge føringen til 2-0, da venstre back Søren Reese efter en ny dødbold hårdt presset steg til vejrs bagerst i feltet og om muligt headede et endnu mere kraftfuldt og velplaceret mål på tværs af feltet og ind i det lange hjørne. En fortjent føring efter 44 minutter af en særdeles underholdende 1. halvleg, som havde mere at byde på trods af der på dette tidspunkt kun var få minutter af tage af. I halvegens sidste aktion tog Thisted FC’s venstre back nemlig en imponerende solotur og løb fra hele Jammerbugt FC’s højre side for at slutte af med at lægge en bold ind mod forreste stolpe, hvor Thisteds Martin Nielsen kom først på bolden og firsttimede den i nettaget til reduceringen til 1-2.

Med denne afslutning på de første 45 minutter, kunne man frygte hvilken effekt det kunne udløse i 2. halvleg, og efter blot 20 sekunder fyrede Thisted også et varselsskud af sted. Et fladt og nærgående hug, som Simon Enevoldsen lige netop fik tippet forbi foden af den ene stolpe.

Der skulle dog mere til at ryste de unge drenge fra Jammerbugten, og efter en lille time udbyggede Jammerbugt FC på ny føringen. Denne gang efter et velopbygget angreb, som via Steven Miller endte hos en fri Jan Rasmussen, der i højre side af feltet tog et træk forbi Thisted målmanden, som nedlagde Jammerbugt FC’s 2’er. Jan Rasmussen tog efterfølgende sagen i egen hånd, og sendte sikkert målmanden til den ene side og bolden til den anden. 3-1 til Jammerbugt FC.

I den resterende del af kampen formåede Jammerbugt FC at holde godt i bolden og lykkedes ofte med veludført småspil, som tappede kræfter hos Thisted mandskabet. Mens mange helst havde været dagens regnskyl foruden, så kom det i mere end en forstand som sendt fra himlen for vores unge divisionsmandskab, som på et regnvådt græstæppe kunne spille på et underlag mere velegnet til det pasningsspil, der så ofte har været et succesfuldt koncept for de unge spillere.

Stillingen forblev ved de 3-1, og Jammerbugt FC kunne efter en meget flot præstation tage den nu knapt så lange tur hjem fra Thisted FC med en flot og velfortjent sejr og tre point i baggagen.

Nu gælder det en lige så interessant kamp søndag, når der inviteret til topbrag hjemme mod Aarhus Fremad.