Facebook

Velspillet og velfortjent 2-0 sejr over stærkt Skive mandskab

jubel_skive.jpg
02-09-2018

Af Thomas Jansen

Der var perfekt fodboldvejr lørdag eftermiddag på Sparekassen Vendsyssel Arena, hvor Skive IK var inviteret ind til vigtigt topopgør.

I det hele taget var der lagt op til et brag af en kamp og der var en særlig spænding i den behagelige sensommer luft. Det var en prøve af de store Jammerbugt FC spillerne stod overfor, og kampen startede med intensitet fra start. Der blev ikke givet gaver i nærkampene, men derimod var der bid i tacklingerne, fart i afleveringerne og høj koncentration. Kampen havde en god energi og det skinnede tydeligt igennem, at det var to kvalitetsmandskaber, der tørnede sammen på plænen.

Derfor blev der også tale om en lige dyst, som balancerede, først lidt Jammerbugt FC’s vej, og så lidt Skives vej. Men efter godt et kvarters spil havde Jammerbugt FC fået et lille overtag og to gode skud fra distancen sendte et varsel til gæsterne om, at de blåblusede mente det, da der før kampen understregede, at man gik efter alle tre point. Først susede Mads Larsen bolden lige over mål og derefter testede Viktor Ahlmann keeperen fra distancen. Herefter fulgte Sead Gavranovic op med et fint forsøg, inden bolden i fjerde forsøg fandt vej til netmaskerne.

Jammerbugt FC fik frispark uden for feltet i venstre angrebsside. Anfører Christian Rye lagde bolden til rette og råbte en melding til sine holdkammerater, havde indtaget sine positioner i et tæt pakket felt. Rye tog tilløb, men i stedet for at sende bolden højt indover mod de heade klare pander, lagde midtbanemanden bolden fladt mod mål på tværs af feltet. Her havde Jammerbugt FC spillerne forstået anførerens budskab sekunder inden, og to-tre stk. sprang over bolden og lod den følge sin egen direkte bane forbi venner, fjender og til sidst gæsternes keeper, som ikke nåede at reagere. Bolden trillede ind over stregen og ramte netmaskerne bag et forundret Skive forsvar. Jammerbugt FC kunne løbe afsted i jubel. 1-0 og hjemmeholdet havde nu tippet kampen i sin retning.

Blot få minutter senere var gæsterne dog tæt på at svare hurtigt igen, men en kvik refleks fra Emil Kobberup fik tippet bolden over mål. Det var vel nok gæsternes bedste målchance. De fik nemlig ikke lov at spille sig frem til meget mod et meget velorganiseret, velbalanceret og velovervejet Jammerbugt FC hold.

De blåblusede blev da også ganske fortjent klappet ind til pause teen foran 1-0 mod nedrykkerne fra 1. division. Jammerbugt FC havde startet kampen i højeste gear, noget der ikke har været en selvfølge i alle kampe her først på sæsonen. En anden ting, der til tider har manglet har været skarpheden og evnen til at lukke kampe ned. Men også på dette parameter leverede Jammerbugt FC spillerne denne lørdag. Der skulle således kun gå to minutter af anden halvleg, inden værterne øgede til 2-0 ved Sead Gavranovic.

En perfekt start på de sidste 45 minutter, men at erklære kampen lukket, ville dog være forkert. Til det var kampen ganske enkelt for tæt. Men Jammerbugt FC havde et godt greb om begivenhederne og arbejdede stenhårdt for hinanden.

Skive forsøgte at komme tilbage og fik midtvejs gennem anden halvleg skubbet Jammerbugt længere tilbage i en kort periode. Men spillerne fra Jammerbugten hang i og der blev ikke givet meget væk. Selv skabte de blå fortsat chancerne til flere mål, og intensiteten og nerven i kampen var intakt til det sidste.

Jammerbugt FC holdte fast i de 2-0 og spillede kampen helt, som den skulle spilles. Det var stenhårdt arbejde og det var en taktisk meget veludført præstation. En god fodboldkamp var veloverstået, tre vigtige point var i hus mod en stærk modstander og spillerne kunne trætte med glade lade sig bære ud af Sparekassen Vendsyssel Arena på anerkendende klapsalver fra de knap 300 tilskuere.

Nu har Jammerbugt FC for alvor spillet sig ind i toppen af rækken og har på en 3. plads fået skabt et lille hul ned til stregen, der bestemmer hvad første halvår af 2019 skal gå med.

Allerede tirsdag står den på pokalfodbold, når turen går mod Grenå og et møde med FC Djursland. Lad os håbe den blå bølge ridder videre med samme styrke.

Jammerbugt FC – Skive IK: 2-0 (1-0)
23’ 1-0 Christian Rye, Jammerbugt FC
47’ 2-0 Sead Gavranovic, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Søren Pedersen, Lasse Steffensen, Nikolaj Lyngø, Mads Larsen (Ruben Winther) – Nicklas Sørensen (Simon Jensen), Christian Rye, Anders R. Jensen, Michael Byskov – Sead Gavranovic, Viktor Ahlmann (Morten U. Thomsen).