Facebook

Viborg vandt heldigt til sidst på tilfældig bold

Christian Overby.jpg
13-03-2010

(Foto: Christian Overby spillede strålende mod sin tidligere klub)

 

Viborg FF   -   Blokhus FC   1-0  (0-0)

1-0 Babajide Ogunbiyi  86. min

 

Blokhus FC´s startopstilling:

Målmand: Brian Ulstrup

Forsvar: Lars Mynderup, Andreas Damgaard, Kasper Stiller, Christian Overby

Midtbane: Alex Ndugga, Bobo Niambele, Peter Tranberg, Jeppe Østenkær

Angreb: Muhammed Akinci, Olcay Senoglu

 

På bænken: René Bech, Nickolaj Thomsen, Micky Malling Jensen, Rasmus Christiansen, Søren Reese

 

Af Torben Pedersen

En særdeles opløftene kamp på mange måder, er den umiddelbare følelse man står med som Blokhus-mand efter kampen i Viborg, mod et mandskab bestående af fuldproffer, og et hold der 2 dage tidligere slog U-20 Landsholdet med syngende 6-1.

Cheftræner Henning Pedersen sagde også kort efter kampen: "Vi spiller til nul idag, og det så fint ud bagude". Men hov tabte vi ikke 1-0?, er der nogen der sikkert vil minde om. Jo det gjorde man, men princippet fra Cheftræneren var ikke til at tage fejl af, for Viborg scorede først 4 minutterne før tid, på noget der ikke engang tæller som afslutning.

En hoppende bold i feltet forsøges clearet af dagens bedste Christian Overby, men venstre backens vristspark tordner lige op i panden på den to meter høje centerforsvar Babajide Ogunbiyi, og stryger direkte i kassen. Efterfølgende går der også en rum tid, før "Målscoren" rejser igen. Han havde sikkert set både sol, måne og stjerner efter Overbys tordenstøvle.

Chancefattig kamp

Blokhus FC spillede sig frem til mest i kampens første 45 minutter, og kunne være kommet i front efter 10 minutter, da man var 3 mod 2 på kanten af Viborg feltet. Men Alex Ndugga skulle måske have været mere selvisk i situationen. Hans stikning til Muhammed Akinci fik for meget fart og blev for spids i den sidste ende.

Muhammed Akinci selv døjede med lidt sygdom i kroppen og havde ikke overskud af kræfter, men han var alligevel tæt på at scorer direkte på hjørnespark. Keeperen fik lige fingrene på, og bolden ramte istedet bagerste stolpe.

Vinden betød meget for kampen da den fangede alle høje bolde, og dermed stoppede spillet. Men det var ens for begge hold, ikke mindst fordi vinden var på langs af banen.

Viborgs eneste chance i første halvleg var få minutter før pausen, hvor en ellers ufarlig afslutning, pludselig blev mere end almindelig farlig. For den blev rettet af mod mål, mens Brian Ulstrup var gået til den modsatte side. Men keeperen fik vredet kroppen rundt, og hev en forrygende redning op ved den nærmeste stolpe.

2. halvleg en tro kopi af 1. halvleg

Viborg havde igen bolden meget, mens Blokhus FC fik sværer ved at komme frem til muligheder. Ikke mindst takket være de tvungne udskiftninger efter 15 minutter i 2. halvleg.

Tilbagevendte Andreas Damgaard skulle planmæssigt kun spille en time mod Viborg, og nogenlunde det samme fik Bobo Niambele. Afrikaneren spillede ellers en god stabil kamp på midten, mens hans kondition stadig kunne ønskes lidt bedre. Men hans styrker er ikke til at tage fejl af. Brølende stærk i nærkampe, suveræn i luften, og teknisk stærk med fødderne trods sin størrelse, og han skal nok blive en gevinst for Blokhus FC.

Det blev også til godt en halv time for reservekeeper René Bech, der gjorde en god figur, og måtte gribe ind i feltet lige efter at være kommet ind.

Og da 31-års fødselaren Lars Mynderup havde problemer med baglåret, blev 16-årige Søren Reese sendt i aktion mod fuldtidsprofferne. Og ikke nok med det, men i den forkerte side som højreback, og overfor en af Viborgs normalt farligste folk Christian Olsen. Knægten løste dog også den opgave ganske okay. Christian Olsen kom frem til 2-3 afslutninger efter sit indhop, men det mest "Overskud" det blev til for hurtigløberen.

Så de sidste 15 minutter blev stort set uden headere på banen for BFC, og måske det var det der kostede på hjørnesparket, som Viborg fik scoret efter. Men det var absolut ikke afgørende for indsatsen, for den var altså godkendt langt hen af vejen, påtrods af spillerne der var skuffede efter kampen, men det skal man jo være når man har tabt.

Men Viborg tilspillede sig kun 3 reelle chancer i kampen, og stillede altså med samme startformation, som slog U-20 Landsholdet 6-1 forleden. Så absolut en godkendt indsats mod et stærkt 1. divisionshold der har ambitioner om toppen af landets næstbedste række.

Blokhus FC skal nu ifølge planen spille næste lørdag igen, når sæsonen åbnes i Varde. Men meget kan nå at ske inden da. med det vejr der blokerer for fodbold i store dele af landet. Hvis ikke kampen kan spilles på vestkysten 20. marts, har man Skive iK liggende som modstander i en ny træningskamp. Mere om det senere på hjemmesiden, som nøje følger situationen i Varde.