Facebook

Videre i pokalen efter forlænget spilletid

IMG_5147.JPG
10-08-2016

Af Thomas Jansen

Der var masser af mål i Nr. Uttrup tirsdag aften, da Jammerbugt FC spillede sig videre i den danske pokalturnering med en sejr over NUBI.

Det var dog ikke bare lige at slå serie 2 mandskabet ud af turneringen. Faktisk begyndte det hele med en chokstart fra aftenens værter, der, inden det første minut var spillet, bragte sig i front med 1-0.

Jammerbugt FC havde valgt at spare flere spillere og stillede med en god blanding af unge talenter og en håndfuld mere etablerede spillere. Måske derfor skulle der også lige findes fælles fodslag i kampens indledning. Men trods den lynhurtige scoring fra NUBI, så svarede Jammerbugt FC forholdsvis hurtigt igen.

Det var Tommy Mkelo, som bragte balance i regnskabet med en scoring til 1-1, og halvejs gennem de første 45 minutter stod det og planmæssigt 2-1 til Jammerbugt FC. Føringsmålet sørgede Simon Knudsen for, den unge angriber, som fik sin debut i weekenden mod Vejgaard B.

Foran 2-1 havde Jammerbugt FC fået bedre styr på kampen og sad mest på bolden frem mod pausen. NUBI var dog fortsat med i kampen og chancer for en udligning dukkede med jævne mellemrum op.

Efter 1. halvleg var føringen intakt, men den holdt ikke kampen ud. Jammerbugt FC, der til til dagens pokaldyst var klædt i rødt, fik ikke lukket kampen og midtvejs inde i 2. halvleg var det NUBI’s tur til at udligne.

Jammerbugt FC sendte efterfølgende Victor Rafael på banen og han skulle vise sig at få en afgørende rolle. På en sand perle, et følt skud fra distancen, sendte Victor bolden op i krogen i det lange hjørne. Dermed stod det 3-2 til Jammerbugt FC og så lignede divisionsmandskabet et hold på vej videre til næste runde. Men selvom vejret i Nr. Uttrup var både koldt og vådt, så var det for tidligt at forlade lægterne.

NUBI havde nemlig ikke givet op. Værterne skabte et par fine chancer og havde blandt andet en enkelt på træværket. Samtidig måtte Jammerbugt FC spille kampen færdig med 10 mand, efter Oliver Helledie humpede skadet fra banen, da alle tre indskiftningsmuligheder var benyttet.

Kort før tid bed NUBI fra sig på ny. En kontra endte i netmaskerne bag Daniel Hovalt i Jammerbugt målet. 3-3 og så skulle de ti resterende Jammerbugt spillere ud i yderligere to gange femten minutter.

Her var det Jammerbugt FC, som trak det længste strå. Først fik Tommy Mkelo tæt under mål prikket bolden ind til 4-3 og dernæst fik Victor Rafael sin første perle til at ligne en ordinær scoring. Offensiv spilleren havde ud af øjekrogen set, at NUBI keeperen var kommet lidt for langt hjemmefra, og fra midterlinjen afgjorde ”Rafa” kampen ved at sende bolden i en lang blød bue over målmanden og ind i netmaskerne til 5-3.

Inden den ekstra halve time var spillet til ende fik et godt kæmpende NUBI reduceret til 5-4, men ved sidste fløjt havde Jammerbugt FC, på en dag hvor ikke alt lykkedes som ønsket, spillet sig videre til næste runde af pokalturneringen.

Nu venter hverdagen i 2. Division igen i weekenden, hvor turen går til Aarhus.