Facebook

Vigtig hjemmesejr over Holbæk

004-3.JPG
Der var grund til jubel med sejren over Holbæk.
17-04-2016

Af Thomas Jansen

Sejr var det altoverskyggende mål, da Jammerbugt FC lørdag løb ind til kamp mod Holbæk på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Gæsterne kom dog med netop sejre øverst i rygsækken, hele tre af slagsen, og derfor var der lagt op til en eftermiddag med hårdt arbejde. Fra kampens start så det heller ikke ud til at Jammerbugt FC bare lige sådan skulle indfri sit mål, men som kampen skred frem blev de blåblusede bedre og bedre, og da de 90 minutter var tilbagelagt havde Jammerbugt FC sat sig på spil og chancer, og i sidste ende også sejren.

2-0 lød slutresultatet og det var en fortjent sejr, som også lettede lidt af presset – i hvert fald indtil videre.

- Det var dejligt, lød det fra en glad cheftræner Frode Langagergaard på vej fra banen efter sejren. I et vådt og koldt efterårsvejr på en forårsdag, havde Jammerbugt chefen været vidne til en kamp, der gav lidt bekymringer i starten, men hvor et mål kort før pausen ændrede forløbet og gjorde at kampen tippede til Jammerbugt FC’s fordel.

Starten af kampen var en ret lige dyst, hvor ingen af holdene sådan rigtigt blev farlige. Jammerbugt FC havde et lille overtag i boldbesiddelsen, men ikke de store chancer. Thomas Hansen havde et fladt huk, som sjuttede forbi mål og efter et hjørnespark var flere blå bluser tæt på, men i sidste ende blev Emil Hauckes hovedstød prikket over mål. Holbæk arbejdede sig herefter bedre ind i kampen og kom længere frem på banen, men også uden at skabe de store chancer.

Kort før pausen, kom så en af de store chancer. Det var til Jammerbugt FC og den blev udnyttet. Egentlig var der ikke nogen forventning om at der skulle ske mere, inden pausefløjtet skulle byde ind til varm te og et kvarter i tørvejr. Men et godt gennemspillet angreb endte med et godt oplæg fra Viktor Ahlmann til Michael Nielsen, som lagde bolden ind i det lange hjørne. 1-0 til Jammerbugt FC og så bredte varmen sig alligevel lidt inden pausen.

Udgangspunktet til anden halvleg var pludselig blevet afgørende bedre og måske derfor blev Jammerbugt FC’s spil også bedre. Der kom lidt mere fart og præcision i afleveringerne og spillet blev mere målrettet. Lige efter en times spil kom belønningen. Thomas Hansen brød igennem midt for mål og vippede bolden over den frembusende Holbæk keeper.  Nu var forspringet fordoblet og med 2-0 på måltavlen spillede Jammerbugt FC med større frihed. Kombinationerne flød nu mere og der var flere chanceskabende angreb. Både Victor Rafael, Oliver Helledie og Viktor Ahlmann kom tæt på med gode forsøg, men det blev ved de 2-0 og det var også helt som det skulle være. Målet om sejr var indfriet, tre point var i hus og Jammerbugt FC spillerne kunne forlade banen efter en kamp, hvor de var blevet bedre og bedre som kampen skred frem.

- Jeg synes vi vinder en fortjent sejr. Vi spiller bedst og mod slutningen også rigtig flot fodbold. Men undervejs kunne det være gået anderledes. Vi har en mindre god periode midt i første halvleg, men kommer godt igen mod slutningen af de første 45 minutter, og herfra bliver det sådan set bare bedre, forklarede Frode Langagergaard.

Han tilskriver blandt andet truppens bredde og styrke som en af grundende bag sejren.

- Vi er tvunget til en hurtig udskiftning, hvor Buffi går ud og Rafael kommer ind og gør det rigtig godt. Det er der vi er lige nu. Alle byder ind og uanset hvem der spiller, så er vi stærke. Truppen er stærk og konkurrencen er hård, men samtidig er sammenholdet godt. Betyder rigtig meget, forklarer Langagergaard, som også understreger at målet sent i første halvleg, spillede en afgørende rolle.

- Målet lige før pausen bliver afgørende. Her er vi lige kommet ind i en god periode og at score så tæt på pausen, har en indvirkning. Efter pausen har vi således bedre fat og når vi formår at spille hurtigt, bliver vi gode. Vi skal stadig arbejde med dette, men det begynder at virke bedre og bedre, og det vandt os kampen i dag. Det andet mål er selvfølgelig også vigtigt. Det afgav frihed. Ved 1-0 kan alt ske. Der skal kun en lille fejl til på den våde bane, og så kan udligningen ramme os. Men efter 2-0 scoringen kører vi den sikkert hjem og kan vinde større, mener jeg.

Med 18 point indtager Jammerbugt FC sjettepladsen, men det er ikke kun internt i truppen at konkurrencen er hård, det er den også i en tæt række, så der er flere vigtige kampen i vente. Den næste er mod Dalum på udebane.

Jammerbugt FC – Holbæk: 2-0 (1-0)
44’ 1-0 Michael Nielsen, Jammerbugt FC
64’ 2-0 Thomas Hansen, Jammerbugt FC