Facebook

Vigtig sejr over Avarta efter god 2. halvleg

DSC_0033_(2).jpg
29-04-2018

Af Thomas Jansen

Jammerbugt FC kunne lørdag eftermiddag på ny sætte tre point ind på kontoen, da de blåblusede hjemme sejrede 1-0 over et godt Avarta mandskab.

Det startede ellers ikke alt for godt. Under de tunge mørke skyer, der hang over Sparekassen Vendsyssel Arena virkede Jammerbugt FC spillerne lidt tyngede. Ligesom skyerne, der ikke kunne svinge sig op til mere end lidt lette dryp regn, så var Jammerbugt FC spillerne heller ikke helt i gear. 

Kampen startede dog jævnbyrdigt og med høj intensitet, men som minutterne gik satte gæsterne sig mere og mere på bolden. Det gjorde de med hurtigt og dynamisk pasningsspil, mens hjemmeholdet havde svært ved at finde fodfæste og holde bolden i egne rækker, når den blev erobret.

Efter ti minutter var det tæt på at resultere i en føring til Avarta. På en omstilling kombinerede gæsterne sig hurtigt igennem Jammerbugt FC defensiven og spillede sig fri foran mål. Men bolden blev overplaceret og sjuttede forbi mål i det regnvåde græs.

Selvom det ikke kørte for Jammerbugt FC, så var holdet på vanlig vis arbejdsomt og selvom gæsterne fra Rødovre i perioder havde overtaget, så blev de ikke levnet mange chancer. Det var to hold, som gerne ville spille, men også to hold med en god organisation, så trods den hurtige boldomgang blandt Avarta spillerne formåede de ikke at omsætte overtaget til mål.

Det stod således 0-0 ved pausen og så var det tid til at skifte gear for Jammerbugt FC.

Hjemmeholdet kom ud og leverede en god og agressiv start på de sidste 45 minutter, og inden for kort tid havde både Sead Gavranovic og Nicklas Sørensen, med få minutters mellemrum, været nærgående omkring udeholdets mål.

Det var et andet udtryk Jammerbugt FC kom med i anden halvleg og kampbilledet var nu vendt til nordjydernes fordel. Modsat gæsterne omsatte Jammerbugt FC overtaget til mål.

Efter godt en times spil satte Jammerbugt FC et godt og gennemspillet angreb op. Flot forarbejde og et fornemt oplæg fra Nicklas Sørensen sendte Sead Gavranovic i en gunstig scoringsosition i gæsternes felt, og offensiv spilleren svigtede ikke. Sead sendte fladt og velplaceret bolden mod det lange hjørne, hvor den via stolpen fandt vej ind over målstregen. 1-0 og nu tog Jammerbugt FC for alvor et fast greb om kampen.

Den ene store chance blev skabt efter den anden. Først tippede Lasse Steffensen med ydersiden af foden et hjørnespark lige over mål fra tæt hold. Armene var på vej op overhovedet, men måtte stoppe i håret på den høje angriber, som rev en tot heller to ud - og sådan fortsatte det den næste periode, hvor Jammerbugt FC skulle have lukket kampen.

Minutter senere sendte Sead Gavranovic et frispark i feltet og igen var Lasse Steffensen tæt på. Denne gang med pandebrasken. Lasse steg højest og headede helt rigtigt i jorden, men der kom ganske enkelt for meget kraft og vinkel på. Bolden hoppede over mål.

I den anden ende sendte gæsterne et varsel om, at hvis ikke Jammerbugt FC udnyttede chancerne, så var der ikke langt til en udligning. Med et kvarter igen kom gæsterne fri på mål, men med klasse målmandsspil sikrede keeper, Thomas Nielsen, at føringen var intakt.

Herefter angreb Jammerbugt FC igen og med ti minutter tilbage på stadionuret brød indskiftede Kasper Skov igennem. Men de ellers lynhurtige fødder stoppede op og med lidt for meget tid til tanker tøvede den unge agriber og i stedet for selv at gøre det færdigt ventede han på den fremadstormende Sead, som fik kuglen serveret. Desværre gjorde Sead det heller ikke færdigt. I forsøget på at afdrible Avartas målmand, blev den store chance forspilt.

Få minutter før tid var Kasper Skov på spil igen. Denne gang var han mere direkte, men fra en spids vinkel, sendte han bolden lige forbi mål. Med de spildte chancer på stribe, vandrede tankerne mod de seneste to opgør, hvor sene scoringer havde betydet dramatiske afslutninger. Det gav nogle nervøse sidste minutter, hvor ikke mindst overtiden bød på neglebideri. Vejret blev holdt alt i mens gæsterne sendte bolde i feltet.

Men Jammerbugt FC holdte stand og efter en flot præstation i kampens anden halvleg hentede hjemmeholdet en fortjent sejr mod et godt Avarta mandskab, som trods et overtal af chancer til Jammerbugt FC vel ikke var så langt fra det ene point i sidste ende.

Men det blev de blå som hev alle tre point i land og det gjorde godt i en tæt top. Endnu et jævbyrdigt opgør var færdigspillet og Jammerbugt FC havde sikret sig en både flot og vigtig sejr.

Halvvejs igennem foråret kan holdet gøre foreløbig status og være stolte over præstationerne, der indtil videre har kastet en tredjeplads af sig. Der er masser at spille om i forårets anden halvdel, hvor en afgørende maj måned venter lige om hjørnet.

Du kan se reaktioner på kampen fra både spillere og træner på Jammerbugt FC's Facebookside.

Jammerbugt FC - Avarta: 1-0 (0-0)
62' 1-0 Sead Gavranovic, Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Thomas Nielsen - Michael Stokbro, Lasse Steffensen, Søren V. Pedersen, Ruben Winther - Sead Gavranovic (Anders R. Jensen), Christian Rye, Zander Hyltoft, Michael Byskov - Viktor Ahlmann (Kasper Skov), Morten U. Thomsen (Nicklas Sørensen)