Facebook

Vigtig sejr sender Jammerbugt FC på 5. pladsen

MichaelNielsen_i_aktion.jpg
Matchvinder, Michael Nielsen
14-04-2017

Af Thomas Jansen

Skærtorsdag spillede Jammerbugt FC hjemme mod formstærke FC Sydvest i en af  forårets mange finaler i jagten på overlevelse i 2. Division.

I evalueringen efter sidste kamp, hvor det efter en flot indsats endte med nederlag mod Frem, nævnte Jammerbugt FC cheftræner Lars Justesen, at han hellere havde stået med en skidt præstation og de tre point, fremfor en god præstation og nul point.

Denne gang blev netop det ønske opfyldt. Eller det vi sige, at helt skidt var præstationen nu ikke. Men det var ikke en af de dage, hvor alt bare lykkedes. Til gengæld gav Jammerbugt FC spillerne aldrig op og det blev belønnet til sidst.

Som så ofte før dette forår startede Jammerbugt FC kampen med stor energi og pres på modstanderen. Det gav efter få minutter en god chance til Søren Vendelbo Pedersen, men forsøget fra forsvarsspilleren blev reddet af gæsternes keeper.

I stedet var det FC Sydvest som endte med at komme bedst fra start. Seks minutter inde i opgøret tabte Jammerbugt FC bolden midt på banen, og så gjorde FC Sydvest lige præcis det, de er absolut mestre i. De slog en lynhurtig kontra. Det var beslutsomt, det var effektivt og det var iskoldt. På få sekunder lå bolden i nettet bag Anders Larsen i hjemmeholdets mål. 1-0 til gæsterne og så var starten pludselig ikke så lovende alligevel.

Mod det meget direkte spillende omstillingshold kunne en hurtig scoring til Jammerbugt FC have været nøglen til sejr, men nu var det lige omvendt og det så nu svært ud at komme tilbage.

Det viste sig også at blive en svær opgave, som opgøret skred frem. Den næste halve time var knapt så actionfyldt, som de første seks minutter. Her foregik det meste af spillet mellem de to felter, hvor det ikke rigtigt blev til de store åbne muligheder, men hele tiden lå FC Sydvest og lurede på en omstilling. Et enkelt fejltrin var alt de skulle bruge.

Men Jammerbugt FC bevarede roen og efter 36 minutter kom chancen så. Den var nu ikke kæmpe stor, men det var nok. Viktor Ahlmann fik tilkæmpet sig et frispark et godt stykke udenfor feltet. Martin Thomsen, som havde sin første start i Jammerbugt trøjen efter en skade, lagde bolden tilrette og tog tilløb. Thomsen sendte et godt hug mod mål og halvvejs blev det afrettet af den opstillede mur og snød sig forbi Sydvest keeperen og i nettet.

Med udligningen kunne Jammerbugt FC gå til pause med 1-1 og dermed stadig med gode chancer for at hente sejren i hus.

2. halvleg blev dog en lettere rodet og chancefattig affære. På ny foregik meget af spillet mellem felterne og Jammerbugt FC havde svært ved at finde den afgørende bold til at sende offensiven den sidste vej igennem den kompakte sønderjyske modstander. Med andre ord var der langt mellem snapsene i de sidste 45 minutter, hvor man i den meget kolde vind ellers godt kunne have brugt noget at varme sig på.

Med godt et kvarter igen var der lige ved at komme varme i kroppen, da Viktor Ahlmann tog chancen fra distancen, men langskuddet sneg sig lige forbi. Trods de få chancer, så var det Jammerbugt FC, der forsøgte mest og det var også Jammerbugt FC som sad mest på spillet og indimellem havde optræk til noget, der kunne blive farligt.

Derfor var det heller ikke ufortjent, da det med få minutter igen, alligevel lykkedes Jammerbugt FC at finde en vej igennem Sydvest defensiven. Gæsterne fik lov at smage sin egen medicin, da Jammerbugt FC fra eget felt satte en hurtigt omstilling i gang. Den havnede efter få sekunder hos Michael Nielsen, som fuldførte mission ved at sende bolden fladt under gæsternes målmand og i netmaskerne til stor jubel på og uden for banen. Varmen var tilbage og solen kiggede endda frem bag en sky. Ingen tvivl om forløsningen var stor og målet var vigtigt.

Nu skulle den så bare holde hjem. Det bidrog en indskiftet og hårdarbejdende debutant, i form af Michael Byskov, til, mens også Lasse Steffensen blev sendt ind som en ekstra gardering i forsvarskæden. Men mest af alt var det en holdpræstation, hvor hårdt arbejde og sulten efter sejr gjorde, at den blå bølge skyllede de tre point i land til sidst.

Gæsterne havde i mellemtiden fået sin cheftræner bortvist og en spiller sendt tidligt i bad. Det gav lidt ekstra dramatik og ikke mindst fem minutters overtid. Men da slutfløjtet endelig lød og det fortsat stod 2-1 på stadionuret, kunne et stort forløsende brøl lyde på Sparekassen Vendsyssel Arena. Det var en vigtig sejr på en dag, hvor det kunne være gået anderledes - men det tillod de blåblusede ikke.

De ville over stregen og det kom de. Arbejdsindsatsen blev endda belønnet med en 5. plads i den meget tætte række.

Påsken byder på endnu en kamp, det er ude mod Holbæk og en lille stime af sejre kunne nu være rart. Men lige nu er der grund til at glædes lidt endnu over tre vigtige point mod FC Sydvest, som led sit første nederlag dette forår.

Jammerbugt FC – FC Sydvest: 2-1 (1-1)
06’ 0-1 Marco Hansen, FC Sydvest
36’ 1-1 Martin Thomsen, Jammerbugt FC
87’ 2-1 Michael Nielsen, Jammerbugt FC
90’ Rødt kort, Christian Degn, FC Sydvest