Facebook

Vigtig vigtig sejr i Fredensborg

Rye_i_aktion.jpg
30-04-2017

Af Thomas Jansen

Der var på forhånd lagt op til en lang sej vej mod de tre point, da Jammerbugt FC lørdag løb ind til nøglekampen ude mod Fredensborg BI, der har vist sig særdeles svære at bryde ned dette forår.

Vejen mod point blev ikke nemmere ved ankomsten til Nordsjælland. Netop som Jammerbugt FC spillerbussen blev parkeret i regnvejret, blev en anden kamp fløjtet af inde på grønsværen og den våde plæne havde tydeligvis set bedre dage, da det blev Jammerbugt FC’s tur til at betræde græsset.

Det passede ikke ligefrem godt til Jammerbugt holdets plan om et tålmodigt pasningsspil, for at åbne værternes kompakte defensiv. Jo, de mørke skyer trak sig bogstavelig talt mere og mere sammen over de blå bluser. Men gæsterne fra Jylland måtte indrette sig og heldigvis fik Jammerbugt FC den bedst tænkelige start.

Der var nemlig blot spillet fem minutter, da Christian Rye, direkte på hjørnespark, sendte bolden sejlende over i det lange hjørne. Et vigtigt mål, der pludselig gav de blåblusede et noget mere lyst udgangspunkt.

I det hele taget startede Jammerbugt FC kampen med en god energi og holdet spillede generelt en rigtig god første halvleg, hvor Fredensborg BI ikke blev levnet mange chancer. Den eneste mulighed de fik, blev faktisk aldrig til en mulighed, da en appel for straffespark blev viftet væk af dommeren.

Jammerbugt FC fik i den anden ende sat nogle gode angreb op og satte sig i det hele taget godt igennem. Flere gange var det lige ved og næsten. Bl.a. manglede Victor Rafael kun lige 30 cm i at skubbe et Michael Nielsen indlæg over stregen. Men det blev ved 1-0 føringen ved pausen og så handlede det mest af alt om at holde hjem i de sidste 45 minutter.

Det gjorde Jammerbugt FC. Men det holdt til tider ganske hårdt. Værterne smed den ene lange bold efter den anden frem mod Jammerbugt feltet, som på den svære bane afviste og afviste. Flere gange lurede Jammerbugt FC på omstillinger, men da en kraftig haglbyge blandede sig i kampen i godt og vel et kvarter af anden halvleg, blev forholdende mildt sagt ikke bedre. Banen blev endnu mere fedtet og Fredensborg blev farligere og farligere på dødbolde. Et forsøg på træværket var dog det tætteste værterne kom på en udligning.

Jammerbugt FC besvarede de mange lange bolde med en indskiftning af Søren Astrup, som tog plads lige foran bagkæden og derfra tog det værste af presset fra de lange direkte bolde. Jammerbugt FC kæmpede i det hele taget bragt og skabte over de samlede 90 minutter mest. Det var derfor både nogle trætte og fortjente vindere, som efterfølgende kunne belønnes med et varmt bad og tre særdeles vigtige point.

- Banen, der mødte os, slog os lidt ud af kurs, da vi ankom. Det var jo ikke lige frem det, vi havde håbet på, da vi lagde vores taktik. Men vi gav håndslag på inden kampen, at nu måtte vi bare gå ud og give den alt, hvad vi havde. Det gjorde vi, men det var ikke nogen nem kamp. Den tidlige scoring gav os dog en ro, så vi ikke lod os frustrere i vores spil. Det var på alle måder svære betingelser, men marginalerne var på vores  side i dag, og så skaber vi også det, der skal til. Vi har rigtig mange omstillinger, hvor vi kunne have lukket opgøret, men vi fightede til det sidste og er meget tilfredse med resultatet, lød det fra en glad cheftræner, Lars Justesen, efter kampen.

Han og Jammerbugt FC kan nu se tilbage på en første halvdel af foråret, hvor holdet har flyttet sig over stregen, men kan også se frem mod en sidste halvdel, hvor intet endnu er afgjort.

- Vi har samlet 11 point og er nu over stregen. Det er godkendt, mener jeg.  Middelfart er klart det bedste hold, vi har mødt, men ellers synes jeg, vi kunne have fået point i alle de øvrige kampe. Vi er nu over alle vores ture til Sjælland og står med et bedre udgangspunkt end da vi tog hul på foråret. Så jeg er fortrøstningsfuld, men også indstillet på, at det bliver tæt til det sidste. Men det her, det var helt vildt vigtigt, understreger Lars Justesen og retter blikket på den næste helt vildt vigtige kamp, som er lørdag ude mod FC Svendborg.

Fredensborg BI – Jammerbugt FC: 0 – 1 (0 – 1)
5’ 0-1 Christian Rye, Jammerbugt FC